LGBT+ FAQ

Her kan du læse mere om LGBT+.

LGBT+ står for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle, Transpersoner + de mange flere minoriteter af køn og tiltrækning der også fortjener en plads i forkortelsen. Flere og flere bruger i dag afarter af denne forkortelse – fx LGBTQ eller LGBTQAI+. Den længste version jeg har set indtil nu havde omtrent 26 bogstaver!

De fleste minoritetspersoner kender til et inderligt behov for normalisering og synlighed. At kunne se sig selv repræsenteret i medier og popkulturen. Lige så vigtigt er det at blive mødt i samfundets institutioner og tilbud.

Derfor er det også vigtigt at skabe trygge fysiske og online rum, hvor man kan møde andre som sig selv, finde helle og trives. Hvad end du er her som LGBT+ person, allieret eller komplet forvirret, så er du velkommen. 

Er du havnet på denne side, fordi du er særligt nysgerrig på LGBT+, så har jeg nedenfor samlet lidt til læsning, lytning og nysgerrigheden. 

LGBT+ psykolog i Aarhus

Måske du søger en psykolog der ved noget om køn og seksualitet? Her kan du læse om en LGBT+ psykolog potentielt kan være brugbar for dig.

FAQ om køn og seksualitet

Her kan du få afmystificeret nogle grundlæggende antagelser om køn og seksualitet. Vi skal alle starte et sted.

Kommer snart

Podcast om minoriteter

“Kassetanker” er en gratis podcast om minoriteter og normers magt over os. Sammen med spændende gæster taler vi om alt fra non-binære køn, biseksualitet, aktivisme m.m.

Andre LGBT+ ressourcer

Jeg har sammenfattet en ufærdig liste over LGBT+ relaterede ressourcer og -tilbud i Danmark.

Mere om LGBT+

Vidste ud, at hver farve i det traditionelle Pride-flag har en betydning? 
Rød = liv, orange = healing, gul = sollys, grøn = natur, blå = harmoni, violet = ånd

Transflaget, samt den sorte og brune stribe kom senere med for at tydeliggøre og inkludere endnu flere minoriteter under LGBT+ paraplyen.

Vidste du, at rekordholderen for den største Pride parade i verden er Sao Paulo Gay Pride Parade? Hvad der startede med 2000 deltagere tilbage i 1997 har nu sidst dokumenteret 2.5 millioner deltagere!

Kilde: https://www.pride.com/pride/2016/6/02/10-things-you-didnt-know-about-pride#media-gallery-media-9